Acum mai bine de 100 ani, acolo a produs Isaac Carasso primul iaurt Danone, ca soluție la problemele intestinale de care fiul său, ca mulți alți copii ai Barcelonei, suferea.

Născut în Salonic, Carasso nu era străin de iaurt, un aliment tradițional la vremea aceea în Grecia și Orientul Mijlociu.

Inspirat de munca de cercetare a microbiologului rus Élie Metchnikoff, legată de beneficiile bacililor lactici dezvoltați natural în iaurt și lapte acru, pentru sănătate, și folosind culturile dezvoltate de Institutul Pasteur din Paris, Isaac Carasso începe să producă iaurtul căruia îi dă numele fiului său – Danon (micul Daniel, în catalană).

Ca cel mai mare producător de iaurturi din România, ne asigurăm de 25 de ani încoace, zi de zi, că respectăm un înalt nivel de control și siguranță alimentară pentru produsele noastre, pe drumul de la fermă la raft.

Putem reconstitui drumul calității pentru fiecare dintre produsele noastre: din ce materie primă, provenind de la ce furnizor, pe ce utilaj și când a fost produs, cu ce mașină a fost transportat și în ce condiții a fost păstrat.

Când producem 1 milion de iaurturi zilnic, pentru noi este esențial să aplicăm cele mai stricte reguli de igienă și siguranță alimentară și să respectăm standarde de înaltă calitate pentru toate ingredientele și rețetele noastre.

Suntem certificați pentru standarde de calitate și siguranța alimentului încă din anul 2003 și avem implementat standardul maxim în acest domeniu, FSSC 22000, pentru sistemul de management al siguranţei alimentare.

Create your account